Matematik

Rumfang

15. august 2013 af simone1517 - Niveau: 8. klasse

Hej. Jeg har en opgave om rumfang for til i morgen. Hvis der er nogle der vil hjlæpe mig vil det være super godt!

Her kommer stykket:

Find jordens rumfang i kubikkilometer og kubikmeter.

Radius er 6370 km. 

Jeg har prøvet at regne rumfanget ud , men stykket er alt for stort til lommeregneren. 

Jeg aner ikke hvordan man finder kubikkilometer og kubikmeter. Er der nogle der vil hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2013 af hesch (Slettet)

Radius = 6,370*103 km.   R3 = 6,373 * ( 103 )3 km3= 258,47*109 km3

1 km3 = 109 m3  fordi

1 km = 103 m    ⇒

1 km3 = ( 103 )3 m3

Kuglens rumfang = 4/3 * π * R3


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2013 af mathon

Rumfang
                     R = (4/3)•π•(6,370EE3)3 km3 = ((4/3)•π•(6,370EE3))EE9 m3


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.