Matematik

Beregn rumfanget: cm3 og m3.

08. september 2013 af NannaDanvel (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Jeg skal beregne rumfanget af en skum-gummimadras med målene: 

2,0 x 1,4 x 0,15 m.

Svaret skal angives både i cmog m3.

Jeg har brug for en metode som jeg kan arbejde med, og forstå. Den skal være forklaret som enkelt, da jeg har meget svært ved Matematik. Jeg forventer ikke at i giver mig svaret på resultatet, men en metode som jeg kan bruge hele tiden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af mathon

        Rumfang
                          Rkasse = længde • bredde • højde          samme enhed på alle længdemål

                         1 m3 = 106 cm3


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)


Svar #3
08. september 2013 af NannaDanvel (Slettet)

Så altså i mer det 1m3? Og i cmer det 10?? Korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Nej - du skal gange de tre tal (genlæs #1) så får du rumfanget i m3

Derefter laver du det om til cm3 ved at gange med 1003 eller 106 eller ved at bruge tabellen

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2013 af mathon

  Så i m3 er det
                                 Rkasse = (2,0 m) • (1,4 m) • (0,15 m) = 0,42 m3 = 420000 cm3

  og i cm3 er det
                                 Rkasse = (0,42 m3) • (106 cm3/m3) = 420000 cm3


Svar #6
08. september 2013 af NannaDanvel (Slettet)

Ohh.. Okay. Tak for hjælpen. Men jeg forstår ikke helt. Du skriver cmder hvor der skulle stå m3. Så det ville sige at resultatet er det samme både i mog cm3.

Altså 420000 m3/ cm3


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2013 af mathon

#5
 

  Så i m3 er det
                                 Rkasse = (2,0 m) • (1,4 m) • (0,15 m) = 0,42 m3

  og i cm3 er det
                                 Rkasse = (0,42 m3) • (106 cm3/m3) = 420000 cm3


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2013 af Krabasken (Slettet)


Svar #5

  "Så i m3 er det
                                 Rkasse = (2,0 m) • (1,4 m) • (0,15 m) = 0,42 m3 = 420000 cm3"

. . .


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Forkert er det da ikke, når nu det korrekte antal m3 fremgår af svaret, men det blev jo så også korrigeret til lidt klarere sprog i #7.


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Korrekt - men der er jo ingen grund til at mystificere trådstarter . . .  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, og derfor korrigerede mathon jo også indlægget. Indægget i #7 angiver klart, at det er en korrektion af indlægget i #5 og tjener derfor til at opklare misforståelsen i #6.


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Ja - man siger jo, at når enden er god, er alting godt . . . :-)


Skriv et svar til: Beregn rumfanget: cm3 og m3.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.