Matematik

Sammensatte funktioner

08. september 2013 af chapperkapper (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey peops - 

Jeg har en opgave hvor jeg får angivet 2 funktioner - 

f(x) = Ln(x)

g(x) = X- x - 2 

: jeg skal så finde regneforskriften for den sammensatte funktion af f(g(x) = ( f*g)(x) 

Mit spørgsmål er så hvordan jeg lige bære mig ad ? har fuldstændig tabt tråden ang. produktregneregler : 

Jeg vil meget gerne have en smule hjælp så jeg lige kan komme igang :-) 

Thanks !!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af Ecc0 (Slettet)

Du skal benytte at :  

f (g(x) = f´(g(x)) * f´(x)


Svar #2
08. september 2013 af chapperkapper (Slettet)

Tjoo, det giver ikke helt så meget mening for mig - kan du uddybe det en smule ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2013 af mathon

             (f º g)(x) = f(g(x)) = ln(x2-x-2)            x ∈  ]-∞;-1[  ∪  ]2;∞[         da  x2-x-2 > 0

            


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2013 af Ecc0 (Slettet)

Det er fordi det jeg har sagt er helt forkert, jeg havde set (f:bolle:g)´(x). Det er jeg forfærdelig ked af;( 


Svar #5
08. september 2013 af chapperkapper (Slettet)

Takker for hjælpen :-) 


Skriv et svar til: Sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.