Matematik

Differentier ligning

14. september 2013 af CABAL2004 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Hvis jeg skal differentiere:

f(x) = e^(kx) -4x

Så er den første afledte:

f´(x) = e^(kx) * k      men hvad bliver de -4x til?

Og hvad sker der i den anden afledte? f´´(x) ?

Mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2013 af SuneChr

g (x)  =  ax
g '(x)  =  a

f (x)     =  ekx
f '(x)    =  k·ekx
f ''(x)    =  k2·ekx
........
f (n)(x)  =  kn·ekx             f (n) (x)  er den n'te afledede af f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2013 af Stats

Første led er en sammensat funktion.

h(x)=ex og g(x)=kx

f(x)=h(g(x)) = ekx Differentier denne men regnereglen; f'(x)=(h(g(x)))'=h'(g(x))·g'(x)

Andet led j(x)=kx differentieres som j'(x)=k

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
14. september 2013 af CABAL2004 (Slettet)

Ok tak!

Så -4x forsvinder i begge afledede?


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. september 2013 af SuneChr

# 3

Sæt a = - 4

g (x)  =  ax
g '(x)  =  a
g ''(x)  =  0    for alle a ≠ 0  og  for alle x


Skriv et svar til: Differentier ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.