Matematik

afstand fra midtpunkt til midtpunkt i en trapez parallelle sider

18. september 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP. Som overskriften siger kunne jeg godt bruge noget hjælp til at finde ud af hvordan jeg beregner afstanden fra midtpunkt til midtpunkt af de to parallele sider i en trapez?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det kræver oplysning om de øvrige siders længder, eller om vinklerne i trapezet. Angiv mere detaljeret, hvad der er kendt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Afstanden fra midtpunkt til midtpunkt af de to parallelle sider

er den samme som længden af en af de andre sider   :-)


Svar #3
18. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

#1, #2, findes der ikke en formel for det?


Svar #4
18. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

#1, Hvis man tager udgangspunkt i denne her har jeg C, b, c, a, h og jeg kan også godt finde d, hvis det er


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan skal den forklaring forstås?? De to andre sider kan have vidt forskellige længder.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det simpleste er nok at indlægge trapezet i et koordinatsystem og så beregne koordinatsættene for de fire punkter A, B, C, og D. A og B giver sig selv, og C og D kan beregnes ved at se på passende trekanter. Derefter finder man koordinaterne for midtpunkterne MAB og MCD , og så beregner man til sidst afstanden mellem disse to punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2013 af Krabasken (Slettet)

# 2 gælder ikke.

Jeg sad og tænkte på, at du kaldte det EN trapez, som jo er noget helt andet.

Du mener selvfølgelig ET trapez.

Men man skal ikke sidde og tænke på noget andet - for så kan man ikke tænke sig om.

Så jeg kom til at svare som om det var et pallellogram

Og det er det jo ikke . . .    :-)


Svar #8
18. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

#6

Arh, det kan jeg godt se. Men hvordan finder jeg koordinaterne for midtpunkterne? Kan du forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis man kender koordinaterne for for eksempel de to punkter C og D, finder man koordinaterne for midtpunktet MCD ved at tage gennemsnittet af de to punkters koordinater (x for sig og y for sig). I vektornotation:

OMCD = (1/2)·(OC + OD),

hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.


Svar #10
18. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

#9

En af de to parallele linjer går fra punkterne A = (2,8) og D = (6, -4). Er midtpunktet så

Mad = 4, 2?


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Yes!  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja.


Svar #13
18. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

Og for Q(6,13) og J(13, -8)

9,5 , 2,5?


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja. Midtpunktets koordinatsæt er gennemsnittet af endepunkternes koordinatsæt.


Svar #15
18. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

Ja, altså man pludser x1 og x2, og dividerer med 2 og samme med y1 og y2, ikke? Og så er rækkefølgen vel ligemeget?


Brugbart svar (0)

Svar #16
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Gennemsnittet af to tal er summen af tallene divideret med 2. Man hverken "pludser" eller "plusser", for det er babysprog for at addere eller at lægge sammen.

Du bør også have lært, at a+b = b+a .


Svar #17
18. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

"Du bør også have lært, at a+b = b+a ." Det er også det jeg mener med, at rækkefølgen vel er ligegyldig.


Brugbart svar (0)

Svar #18
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, ved addition er addenders rækkefølge uden betydning (den kommutative lov for addition).


Svar #19
18. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

Okay, tak for hjælpen


Skriv et svar til: afstand fra midtpunkt til midtpunkt i en trapez parallelle sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.