Matematik

Vektorer i planen

19. september 2013 af Susanna4578 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Nogle der kan hjælpe mig med at bestemme t ud for nedenstående?
T^2 * 2 + 8 * (-25) = 0

Tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Divider ligningen med 2 og udregn 8·25 . Så fås

t2 -100 = 0 , eller

t2 -102 = 0 , eller

(t+10)·(t-10) = 0 .

Benyt nu nulreglen til at aflæse løsningerne.


Svar #2
19. september 2013 af Susanna4578 (Slettet)

Jeg har ikke helt styr på nul reglen , ku du hjælpe mig?
T = 0 eller t = 10 eller t = -10
Eller hvordan

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Et produkt er nul, hvis og kun hvis en eller flere af dets faktorer er lig med 0. Ligningen

(t+10)·(t-10) = 0

spaltes derfor i de to ligninger

t+10 = 0 ∨ t-10 = 0 , dvs

t = -10 ∨ t = 10 .

Nulreglen er et uundværligt hjælpemiddel i matematik.


Svar #4
19. september 2013 af Susanna4578 (Slettet)

Okay nu det forstået, tusind tak for det :)

Skriv et svar til: Vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.