Matematik

Differentiation af sammensat funktion

22. september 2013 af inddd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle, som kan hjælpe med at differentiere denne ligning:

h(x) = 4(2x3-2x)3 + 2(2x3-2x)2 - 17 

Jeg har forsøgt lidt selv:

f(x) = 4x3 + 2x2 - 17
f'(x)= 12x2 + 4x

g(x) = 2x3- 2x 
g'(x) = 6x2 - 2

f'(g(x)) = 12( 2x3- 2x)2 + 4( 2x3- 2x)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af mathon

             

                h '(x) = 12(2x3-2x)2 • (6x2-2)   +   4(2x3-2x) • (6x2-2)  =  4(2x3-2x)(6x2-2)•(3(2x3-2x) + 1) =

                                                                                                         16(x3-x)(3x2-1)•(3(2x3-2x) + 1)

                                                                             
 


Svar #2
22. september 2013 af inddd (Slettet)

Var det jeg havde lavet indtil rigtigt?
_ og kan man reducere f'(g(x))?


Svar #3
22. september 2013 af inddd (Slettet)

#1
 

             

                h '(x) = 12(2x3-2x)2 • (6x2-2)   +   4(2x3-2x) • (6x2-2)  =  4(2x3-2x)(6x2-2)•(3(2x3-2x) + 1) =

                                                                                                         16(x3-x)(3x2-1)•(3(2x3-2x) + 1)

                                                                             
 

hvor kommer 3 - og - 1 tallet fra 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2013 af mathon

   sæt
                   u(x) = 2x3-2x = 2x(x2-1)        u'(x) = 2(3x2-1)

                   h(x) = 4(u(x))3 + 2(u(x))2 - 17 

                   h '(x) = 12(u(x))2 • u'(x)   +   4u(x) • u'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2013 af mathon

                   h '(x) = 12(u(x))2 • u'(x)   +   4u(x) • u'(x)  =  4u(x) • u'(x) • (3(u(x) + 1) =

                          4 • 2x(x2-1)•2(3x2-1) • (3(2x(x2-1) + 1) = 16x(x2-1)(3x2-1)•(3(2x(x2-1) + 1)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man har

h(x) = 2·(2x3-2x)2·(4x3 -4x +1) - 17 , så

h '(x) = 4·(2x3-2x)·(4x3 -4x +1)·(6x2 - 2) + 2·(2x3-2x)2·(12x2 -4)

        = 16·x·(x2-1)·((4x3 -4x +1)·(3x2 - 1) + 2·x·(x2-1)·(3x2-1))

        = 16·x·(x2-1)·(3x2 - 1)·(4x3 -4x +1 +2x3 -2x)

        = 16·x·(x2-1)·(3x2 - 1)·(6x3 -6x +1)

Der er ikke helt balance i parenteserne i #5.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2013 af mathon

#5
 

                   h '(x) = 12(u(x))2 • u'(x)   +   4u(x) • u'(x)  =  4u(x) • u'(x) • (3(u(x) + 1)) =

                          4 • 2x(x2-1)•2(3x2-1) • (3(2x(x2-1) + 1) = 16x(x2-1)(3x2-1)•(3(2x(x2-1) + 1)

                         16x(x2-1)(3x2-1)•(6x3- 6x + 1)


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2013 af mathon

…og derfor fuld balance i parenteserne.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2013 af mathon

…det var der så ikke helt alligevel    :-)
 

4 • 2x(x2-1)•2(3x2-1) • (3(2x(x2-1) + 1) = 16x(x2-1)(3x2-1)•(32x(x2-1) + 1)

                         16x(x2-1)(3x2-1)•(6x3- 6x + 1)


Skriv et svar til: Differentiation af sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.