Matematik
opfylder tre betingelser
31. oktober 2005 af
laila16 (Slettet)
En differentiabel funktion med definittionsmængde )-1,uendelig(
opfylder følgende tre betingelser:
f er aftagende i )-1,1)
f er voksende i (1,uendelig(
f'(x) har netop et nulpunkt..
bestem fortegnet for f'(0) og f'(2) og bestem f'(1).
vis at funktionen g bestemt ved
g(x)=x^3-3x, x E )-1,uendelig(..
opfylder overnævnte tre betingelser....
..jeg har diffe g'(x)..og så fandt jeg nulpunkter...men jeg ved ik rigtig hvad jeg skal mere..
opfylder følgende tre betingelser:
f er aftagende i )-1,1)
f er voksende i (1,uendelig(
f'(x) har netop et nulpunkt..
bestem fortegnet for f'(0) og f'(2) og bestem f'(1).
vis at funktionen g bestemt ved
g(x)=x^3-3x, x E )-1,uendelig(..
opfylder overnævnte tre betingelser....
..jeg har diffe g'(x)..og så fandt jeg nulpunkter...men jeg ved ik rigtig hvad jeg skal mere..
Svar #1
31. oktober 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)
Jeg kan ikke gennemskue hvad x E)-1 uendelig betyder. Fortegnene er lette at bestemme.
Nu ved jeg det vist godt: x tilhører intervallet fra -1 til uendelig.
Når du differentierer, får du:
3*x^2 -3.
Hvis dette sættes = 0, fås:
x^2 = 1, og x = +1 og -1.
Mangler vi så mere?
f'(1) = 0.
Det var vel det ønskede nulpunkt?
Nu ved jeg det vist godt: x tilhører intervallet fra -1 til uendelig.
Når du differentierer, får du:
3*x^2 -3.
Hvis dette sættes = 0, fås:
x^2 = 1, og x = +1 og -1.
Mangler vi så mere?
f'(1) = 0.
Det var vel det ønskede nulpunkt?
Skriv et svar til: opfylder tre betingelser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
