Matematik

integration ved substitution

26. september 2013 af mimok (Slettet)

Hvordan skal jeg løse denne:

∫(8*sin(6x)dx 

Den indre funktion er: t=6x, vi får så dt/dx=6⇔dx=1/6*dt

∫8*sin(t)1/6*dt

Så ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre bagefter.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Flyt de konstante faktorer uden for integralet og find en stamfunktion til sin(t) . Substituer tilbage til sidst .


Svar #2
26. september 2013 af mimok (Slettet)

∫8*sin(t)1/6*dt

=4/3∫sin(t)dt

=4/3(-cos(6x))+k

Er dette rigtigt? Eller er det:

4/3(-cos(6x)+k)


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Begge forslag er rigtige.


Svar #4
26. september 2013 af mimok (Slettet)

tak for hjælpen.


Svar #5
26. september 2013 af mimok (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg: ∫√(x2+3)dx?

Er det okay, at jeg spørger her, eller skal jeg lave en ny tråd?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Kald x2+3 for u

:-)


Svar #7
26. september 2013 af mimok (Slettet)

Tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Så handler det om u½

:-)


Svar #9
26. september 2013 af mimok (Slettet)

Ja. Har fået den til at gå op, igen mange tak. :)


Skriv et svar til: integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.