Matematik

Modulus og argument problem

30. september 2013 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Tjek vedæftet..

Modulus finder man √(x + y)

Argument ved tan-1(y/x)

Jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal lave denne her opgave uden lommeregner eller hvordan jeg skal angribe den.

Altså √z2 = 2 = z. Dvs. f.eks. z= 2i eller z = -2i eller z = 2 opave alle betingelsen for modulus.

Men så står der z3 = (3*π)/2, hvor finder jeg argument for z uden brug af lommeregner og arbejder mig tilbage til løsningen.

Vedhæftet fil: OpgD.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af mathon

Modulus finder man √(x2 + y2)

Argument ved tan-1(y/x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2013 af peter lind

modulus er √(x2+y2)

hvis modulus for z3 er 3π/2  er modulus for z  (3π/2+2pπ)/3, p ∈Z. Jeg vil gætte på at opgavestilleren kun forventer p=0; men kan ikke garantere det. Det er simple værdier som du forventes at kunne. Lav en enhedscirkel og afsæt retningspunkterne på  den. Det vil give dig overblikket


Svar #3
30. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

#2

Det er argument for z3 er 3π/2, modulusl for z2= 4, dvs.  modulus for z= 2. Troede bare man kunne omregne sig tiltage til ligning z = x + iy ved at omregne z3 til z.


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Din formulering er vanskelig at forstå.

Da |z2| = |z|2 = 4 = 22 , er |z| = 2.

Da arg(z3) = 3π/2 , er arg(z) = π/2 , og kun eet af løsningsforslagene opfylder begge betingelser.


Svar #5
30. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Ok en gang for alle :).

Arg(z) = tan-1(y/x)

Mod(z) = √(x2+y2)

1. Arg(z) = tan-1(y/x)

              = π/2

2. Mod(z) = √(222)           ???? (*Det er indlysende at jeg har misforstået noget her)

z = 2 + iπ      (*Giver jo ikke menning)

Nu er det igen en opgave hvor man skal kigge på den forbandet enhedscirkel, og jeg ved ikke hvad jeg skal kigge efter! Ligning z=3π/2+2pπ fra igår dukker op igen.

Hvis jeg aflæser π/2 på enheds cirklen er det punkt (0,1) og 90º, ja og hvad så? Hvordan hjælper det mig med at komme frem til z = 2i som skulle være løsningen.


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. september 2013 af peter lind

Retningsunktet ligger som korrekt angivet i (0, 1)  Husk på at når man tegner en kompleks plan er y-aksen den imaginære akse og x den reelle akse, eller sagt med andre ord x koordinaten angiver den reelle værdi y koordinaten den rent imaginære del


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det følger af #4, at |z| = 2, og arg(z) = π/2 . Derfor er

z = |2|·eiπ/2 = 2i


Svar #8
30. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

#6, #7

Tusind tak, nu giver det menning..

For z3 = |8|•ei3π/2 = -8i    (*ikke lige sikker på om |z|3 = 8)

Det er simpelt når pointen er forstået


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Med z = 2i, er z3 = (2i)3 = 8(i3) = -8i .

|z3| = |z|3 = 23 = 8 .


Skriv et svar til: Modulus og argument problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.