Matematik

Sidelængden i en terning, der kan rumme indlandsisen

04. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

Se vedhæftet billede. Opgave 2.4 Hvor stor er sidelængden i en terning.. Hvordan kan denne regnes ud? 

På forhånd tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for rumfanget af en terning V = s3 .


Svar #2
04. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

Men jeg forstår ikke opgaven.. Hvilke tal kan jeg regne udfra..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2013 af hesch (Slettet)

I  2.3 skal du beregne rumfanget V af isen.

V = s3     =>

s = 3√ V


Svar #4
04. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

Jeg forstår virkelig ikke hvordan.... eller hvad jeg skal.. 

Er der ikke nogen, der vil uddybe? 

På forhånd tusind tak 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal finde sidelængden i en terning, der har samme rumfang som indlandsisen i Grønland. Indsæt det fundne rumfang V fra et tidligere spørgsmål i udtrykket for den isolerede terningside:

s = V1/3


Svar #6
04. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

Så jeg skal finde ud af hvor meget √3 er? 

Undskyld, men forstår slet ikke opgaven og hvad jeg skal regne ud fra.. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, du skal uddrage kubikroden af rumfanget af indlandsisen. Rumfanget blev beregnet i spm. 2.3.


Svar #8
04. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

Kubikroden, det forstår jeg ikke... 


Svar #9
04. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

Undskyld...


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja. Det kan skrives

s = 3√V , eller

s = V1/3 .

Kubikroden af et tal er et tal, der ganget med sig selv i alt tre gange giver det oprindelige tal. Hvis

V = s3 , er s = V1/3 .


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. oktober 2013 af mette48 (Slettet)

Start med at beregne rumfanget af indlandsisen ved at sætte målene ind i formelen fra opgaveteksten.

1/9 * π * største højde * største brede * største længde

Når du har regnet rumfanget ud skal du finde siden i terningen, som er 3√rumfanget


Svar #12
04. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

Rumfanget af indlandisen 2704586667 m^2 

Skal jeg gange det med 3? eller trække en 1/3 fra det tal?.... 

Undskylder virkelig  meget har aldrig hørt om det... 


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, du skal uddrage kubikroden af det tal, som det er beskrevet flere steder ovenfor.

Du har ikke beregnet rumfanget korrekt i #12.


Svar #14
04. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

Rumfanget af en indlandsisen. 1/9*3,14*2400*950*3,4= 2704586667 m^2

For at finde sidelængden i en terning, der kan rumme indlandsisen: 

3√ 2704586667 m^2 ? er det rigtigt.. 


Svar #15
04. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

Er det rigtigt hvad jeg gør?


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

m2 er et mål for areal. De tre længder, der indsættes i udtrykket for rumfanget, er alle givet i km, og man finder rumfanget i km3 . Din talværdi for rumfanget er ikke korrekt. Man skal så til sidst uddrage kubikroden af rumfanget.


Svar #17
04. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

1/9*3,14*2400*950*3,4= 2704586.667 km3

Sidelængden i en terning, der kan rumme indlandisen: 

Jeg forstår ikke hvordan jeg kan gå videre nu.... s = 3√V hvordan skal jeg gå videre.... ? 

pleeeease forklar mig det uddybende 


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, nu er rumfanget korrekt. Så uddrag kubikroden af det.


Svar #19
05. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

1/9*3,14*2400*950*3,4= 2704586.667 km3

Sidelængden i en terning, der kan rumme indlandisen: 

3√ 2704586.667 km3.? hvordan skal jeg gå videre.... ? 

pleeeease forklar mig det uddybende


Brugbart svar (0)

Svar #20
05. oktober 2013 af hesch (Slettet)

Hvilken type lommeregner har du ?

Så kan jeg ( måske ) forklare, hvad du skal taste.

På min skal taste:      3   x√    2704586.667    =

Så får jeg svaret:   139,326     der så har enheden km    ( sidelængden )


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.