Matematik

sammenhæng mellem to aldre?

05. oktober 2013 af IdaElevYeah (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En dreng er x antal år gammel.

Hans søster 3 år ældre. 

Tilsammen er de 35 år gamle.

Sammenhængen kan beskrives med ligningen : 

her har jeg så skrevet: x+3=35

er det rigtigt? og 'drengen' er jo 32 år gammel :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Drengen er x år gammel.

Hans søster er x + 3 år gammel.

Du har glemt et x.


Svar #2
05. oktober 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

er det så: x+x+3=35


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#1

Hvis drengen er 32 år, så er søsteren 3 år gammel - og du skriver, at søsteren er 3 år ældre end drengen? :i


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2013 af Hr. Kræmer (Slettet)

Dreng = x
Søster = 3*x
tilsammen x + 3*x = 35    <=>  4*x = 35       x = 35/4


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2013 af magge555 (Slettet)

Ja, den er rigtig nok. Kan også skrives sådan her - 2*x+3=35


Svar #6
05. oktober 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

nååååå ja! ej, hvor dumt................


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2013 af mette48 (Slettet)

En dreng er x antal år gammel                   x år

Hans søster 3 år ældre.                              x+3 år

Tilsammen er de 35 år gamle.                    x+x+3=35

2x+3=35

2x=32

x=16        

drengen er 16 år

søsteren er 16+3=19 år


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2013 af Hr. Kræmer (Slettet)

Undskyld hvis jeg forvirrede... Jeg læste "søsteren er 3 gange så gammel".


Skriv et svar til: sammenhæng mellem to aldre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.