Fysik

Maksimale snor kraft for reb

09. oktober 2013 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Nogen som kan fortælle, hvordan opgaven skal løses? Alligevel jeg ved i ikke har adgang til "relevante antagelser", men jeg kan jo altid beregne det bagefter ud fra mine antagelser :)

Vedhæftet fil: Opgave C.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Den maksimale snorkraft forekommer, når hun er i "bunden" af svinget, da hastigheden er størst her, og tyngdekraften her er modsatrettet af snorkraften. Hvis vi kalder snorkraften af et reb for Fs, så er den resulterende kraft i bunden af svinget:

2Fs - mg

Denne skal resultere i en centripetalacceleration på v2/r, så vi har

2Fs - mg = m*v2/r

v kan du finde af energibevarelsen

mgh = ½ mv2

Du skal så vurdere m, r og h.

Eller noget i den stil.


Svar #2
09. oktober 2013 af Vinstrup (Slettet)

2*Fs=-m*g.t

Fs=-m*g_t/2

Er dette korrekt? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

2Fs - mg = m*v2/r  <=>

Fs = ½(m*v2/r + mg)


Svar #4
09. oktober 2013 af Vinstrup (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Maksimale snor kraft for reb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.