Kemi

kEMI - Hjælp til at beregne masse%

11. oktober 2013 af counter14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer (med kemi) 

Jeg har vedhæftet en lille opgave, jeg sidder rimelig fast i. Jeg ved at jeg på et tidspunkt skal anvende denne formel: Cmasse%  = m(A) / m(blanding) * 100% 

Men problemet er, hvordan kommer jeg frem til m(A) og m(blanding)? 

Jeg håber en vil hjælpe! :( 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2015 af Heptan

Betragt 1 L mælk. Det oplyses at der er 27,6 mmol glucose i 1 L mælk. Massen af 27,6 mmol lactose er 9,45 g. Med din formel giver det så en masseprocent på

m-%(lactose) = 9,45g/1000g * 100 % = 0,945 %


Skriv et svar til: kEMI - Hjælp til at beregne masse%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.