Matematik

Er det rigtigt?

26. oktober 2013 af Zall - Niveau: A-niveau

I en vestjysk æbleplantage er 2 æblesorter. ”Ingrid Marie” gav et år 7,7 kg æbler pr. træ. Og sorten ”Belle de Boskoop” gav 5,1 kg æbler pr. træ. I alt blev der produceret 611 tons æbler af 112000 træer. Hvor mange æbletræer er der af hver af de 2 sorter?

Jeg gør:
7,7 + 5,1 = 12,8
7,7 / 12,8 * 100 = 60,15 %
112000 * 60,15 / 100 = 67368 træer
Det samme gør jeg med det andet træ

Men er det det rigtig at gøre til opgaven ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2013 af exatb

Antal kg æbler:

7,7x + 5,1y = 611000

antallet af træer:

x + y = 112000

så kan den nederste ligning sættes ind i den første


Svar #2
26. oktober 2013 af Zall

jeg takker, det hjalp :D


Svar #3
26. oktober 2013 af Zall

kan det så passe at y = 76692,30769 x = 15307,69231
Selvfølgelig afrunder jeg bagefter :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2013 af exatb

Ja, hvis du retter lidt på y værdien, du har nok tastet forkert


Svar #5
26. oktober 2013 af Zall

Hov ja, jeg takker mange gange :D


Skriv et svar til: Er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.