Kemi
redox, hvor svolv både oxideres og reduceres
05. november 2005 af
Mooch (Slettet)
Jeh har følgende redox i basisk væske
SO42- + H2S --> SO32-
S= 6 --> 4, 2 ned
S= -2 --> 4, 6 op
Min spørgsmål er så hvordan koefficenterne skal placeres når svovl både er oxidant og reducerende?
SO42- + H2S --> SO32-
S= 6 --> 4, 2 ned
S= -2 --> 4, 6 op
Min spørgsmål er så hvordan koefficenterne skal placeres når svovl både er oxidant og reducerende?
Svar #1
05. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Den første, hvor den går 2 ned, skal du gane med 3 for at få 6.
Dermed skal du jo gange den første svovlforbindelse med 3, og bagefter lige afstemme den korrekt.
Så burfde du kunne forsætte, hvor man plejer ;)
Dermed skal du jo gange den første svovlforbindelse med 3, og bagefter lige afstemme den korrekt.
Så burfde du kunne forsætte, hvor man plejer ;)
Svar #2
06. november 2005 af Mooch (Slettet)
Det blev jeg altså ikke så meget klogere af. Gider I ikke skrive den op med koefficenterne foran, for kan stadig ikke få det til at stemme
Svar #3
06. november 2005 af frodo (Slettet)
du skal blot "bytte dem om", og så afstemme svovl på højre side bagefter.
6SO42- + 2H2S --> 4SO32-
og del igennem med to,hvis du synes, for at simplificere:
3 SO42- + H2S --> 2 SO32-
6SO42- + 2H2S --> 4SO32-
og del igennem med to,hvis du synes, for at simplificere:
3 SO42- + H2S --> 2 SO32-
Skriv et svar til: redox, hvor svolv både oxideres og reduceres
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
