Matematik

2. Gradsligninger

29. oktober 2013 af Mrsonthatbeat (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej! Jeg sidder med en opg. med 2. gradsligninger.. Men har et problem? Man kan jo ikke finde kvadratroden af et minus tal.. Hvad skal jeg gøre? 

Opg. lyder

-x² + x + 2 - x (-2x - 1) = 3x² + 9x + 7


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Isoler alle led på den ene side, reducer, og løs så den fremkomne 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2013 af SuneChr

Bring ligningen på formen
ax2 + bx + c  = 0
og du vil, i  d i n  ligning, finde to rødder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Gang parentesen ud

Saml alle led på venster side med 0 på højre side

Reducer venste side til du har et udtryk, som ax2 +bx + c = 0

Løs så andengradsligningen efter den normale opskrift

:-)


Skriv et svar til: 2. Gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.