Kemi
Partial tryk - før efter skema
06. november 2005 af
Mooch (Slettet)
jeg har følgende ligevægt
2H2S + 3 O2 --> 2 SO3 + 2H2O
Alle fire molekyler er gasser. Ligevægtkonstanten for ligevægten er 5*10^86 atm-1 ved 227grader C
Til en tom 100 L beholder tilføres 1 mol af hver af de fire stoffer og systemet kommer i ligevægt ved 227 C
Beregn ligevægts partial trykket af H2S i beholderen.
jeg har gjort følgende men ved ikke om det er rigtigt.
2H2S + 3 O2 --> 2 SO3 + 2H2O
1 mol 1 mol 1 mol 1 mol
-x -x +x +x
1-2x 1-3x 1+2x 1+2x
Kp= [SO3]^2[H2O]^2/[H2S]^2[O2]^2
5*10^86 = [1+2x]^2 [1+2x]^2 / [1-2x]^2 [1-3x]^2
Da nævnerende så skal være meget lille for at Kp bliver stor antager jeg at x=0
hvilket så giver 5*10^86 = [1+2x]^2 [1+2x]^2
hvor jeg finder x= 2,364
Er det rigtigt gjort?
2H2S + 3 O2 --> 2 SO3 + 2H2O
Alle fire molekyler er gasser. Ligevægtkonstanten for ligevægten er 5*10^86 atm-1 ved 227grader C
Til en tom 100 L beholder tilføres 1 mol af hver af de fire stoffer og systemet kommer i ligevægt ved 227 C
Beregn ligevægts partial trykket af H2S i beholderen.
jeg har gjort følgende men ved ikke om det er rigtigt.
2H2S + 3 O2 --> 2 SO3 + 2H2O
1 mol 1 mol 1 mol 1 mol
-x -x +x +x
1-2x 1-3x 1+2x 1+2x
Kp= [SO3]^2[H2O]^2/[H2S]^2[O2]^2
5*10^86 = [1+2x]^2 [1+2x]^2 / [1-2x]^2 [1-3x]^2
Da nævnerende så skal være meget lille for at Kp bliver stor antager jeg at x=0
hvilket så giver 5*10^86 = [1+2x]^2 [1+2x]^2
hvor jeg finder x= 2,364
Er det rigtigt gjort?
Svar #3
06. november 2005 af frodo (Slettet)
hvis nævneren skal være lille, vil det sige, at fx. 1-2x skal være meget lille, og dermed x tæt på 0,5
hvis du sætter x=0, får du jo nævneren til at give 1, og det er ikke ret lille ;)
Du kan jo også godt se, at den løsning du finder er fysisk ukorrekt, da den vil give nogle meget underlige (negative) stofmængder.
Desuden, kan du ikke regne i stormængder. Hvis du vil kan du godt regne i koncentrationer, men da skal du lige huske relationen imellem Kc og Kp, for de er _ikke_ ens
hvis du sætter x=0, får du jo nævneren til at give 1, og det er ikke ret lille ;)
Du kan jo også godt se, at den løsning du finder er fysisk ukorrekt, da den vil give nogle meget underlige (negative) stofmængder.
Desuden, kan du ikke regne i stormængder. Hvis du vil kan du godt regne i koncentrationer, men da skal du lige huske relationen imellem Kc og Kp, for de er _ikke_ ens
Skriv et svar til: Partial tryk - før efter skema
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
