Matematik

rumfang

02. november 2013 af laurentine (Slettet) - Niveau: 8. klasse

jeg har en opgave som skal aflevers mandag og jeg er kørt helt fast.

spørgsmålet lyder:

efter et snefald ligger der et 10 cm tykt snelag på taget af et hus. 

tagets areal er 180 m2.

beregn rumfanget af sneen...? (svaret skal være i m3)

hvor mange ton sne ligget der på taget, når sneens massefylde er 0,5 g/cm3...? (svaret skal være i ton)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2013 af peter lind

Rumfang = areal*dybde. Omregn de 10 cm til meter


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. november 2013 af Samue1111 (Slettet)

Rumfang [m3] = 180m2 x 10cm

Rumfang [m3] = 180m2 x 0,1m

Rumfang [m3] = 18m3

Ton sne på taget 

Omregning: 18m3 = 18.000.000 cm3

Sne vægt 0,5g/cm3 x 18.000.000 cm3

Sne vægt: 9.000.000g = 9 ton

__s_a_m_u_e_l______


Skriv et svar til: rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.