Matematik

er dette rigtigt

04. november 2013 af Laurawedel (Slettet) - Niveau: 8. klasse

3/12   af 39 = 2,25


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af mathon

3/12 = 1/4

1/4 af 39 = 1/4•(40 - 1) = 10 - 1/4 = 9 + 4/4 - 1/4 = 93/4


Svar #2
04. november 2013 af Laurawedel (Slettet)

nej i min facit bog siger den at man skal eks

gange 3*39

og bagefter dividere med 12 

? men jeg blev bare i tvivl da facittet blev et komma tal

eks 1/6 af 72 er 12


Svar #3
04. november 2013 af Laurawedel (Slettet)

det kaldes at udtage en brøk... så mit spørgsmål er når man udtager en brøk må det så godt blive et kommatal


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2013 af mathon

…at udtage en brøkdel…       som gerne må blive en decimaltal.

Det bliver det samme:
 
      (3/12)•39 = (1/4)•39 = (3•39)/12 = 93/4 = 9,75
                   


Skriv et svar til: er dette rigtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.