Matematik

Matematik haster!

28. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg har et stort problem med en matematik opgave, og jeg håber, at der er nogen der vil være så venlig at hjælpe mig.
Sådan lyder opgaven:

Lad punkterne A og B have koordinaterne A(3,6) og B(9,8). Bestem en ligning for de punkter P(x,y), der opfylder, at |AP|2 + |BP|2 = |AB|2 (2 tallet skal være hævet. Er en eksponent)

Så skal jeg også svare om punkterne (-2,7), (1,-2) og (20,-59) ligger på samme rette linie.

Hvordan laver jeg de opgaver??? plzz...hjælp...

på forhånd tak

Svar #1
28. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Er der slet ingen der kan hjælpe mig??? plzzz... :)

Svar #2
28. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

|AP|^2=(x-3)^2+(y-6)^2
|BP|^2=(x-9)^2+(y-8)^2
|AB|^2=(9-3)^2+(8-6)^2

Hvis du indsætter dette i dit udtryk bliver dette en cirkel...

Andet spørgsmål, find ligningen for linien gennem de to første punkter, og undersøg derefter om det sidste punkt ligger på denne linie.

Svar #3
28. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Til lektor:
hmmm...er du nu helt sikker??? Jeg er lidt i tvivl om det du nu påstår er rigtigt.
Er ligningen så |AB|^2=(9-3)^2+(8-6)^2 ???

Kunne du måske hjælpe mig lidt mere med andet spørsmål? Jeg ved nemlig ikke hvordan man finder ligningen for en linie, eller hvordan man finder ud af om et punkt ligger på linien eller ej :(
I´m in deep shit here :(

Svar #4
28. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg fatter det altså ikke: hvorfor spørger så mange om hjælp til helt det samme på både studi.dk og uddannelseogjob.dk?

HVORFOR???

Svar #5
29. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

æh, vil du have en formel for en linje i et koordinatsystem eller for en vektor? altså 1g's mat eller 3g. mat?

Skriv et svar til: Matematik haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.