Fysik

HJÆLP HURTIGT. TAK :)

06. november 2013 af jjsoerensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til en aflevering.

Opgaven omhandler en dæmning og lyder sådan:

Vandflowet i turbinerne varierer mellem 600 m3/s og 950 m3/s. I 2008 havde man tilkoblet 22 generatorer, der hver har en nyttevirkning på ca. 90 %.
Den totale elektricitets-genereringskapacitet er foreløbig på 18.460 MW, hvilket gør værket til det største kraftværk i verden, uanset el-produktionsmetoden. Når værket er fuldt udbygget er den forventede kapacitet på 22.500MW. Værket producerer ca. 80000 GWh om året.

Spørgsmål:

?    Beregn den effekt hvormed der tilføres energi til turbinerne.

?    Beregn nytteeffekten – dvs. den elektriske effekt for en enkelt generator.

?    Beregn den totale elektriske effekt for vandkraftværket.

Disse er de eneste spørgsmål jeg ikke forstår. Jeg føler lidt at der mangler nogle oplysninger :( Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2013 af mathon

Vandflow fra hvilken højde?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Meget af opgavens beskrivelse ser ud til at være hentet fra denne wiki-artikel

http://da.wikipedia.org/wiki/De_Tre_Slugters_D%C3%A6mning


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2013 af mathon

dvs
           fra 185 m


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. november 2013 af mathon

     Beregn den effekt hvormed der tilføres energi til turbinerne.

             Ptilførtmin = (m • g • h) / t = (V • ρ • g • h) / t = (V/t) • ρ • g • h =

                                              (600 m3/s) • (1000 kg/m3) • (9,82 N/kg) • (185 m) = 1,09·109 W = 1,09 GW

             Ptilførtmax = (m • g • h) / t = (V • ρ • g • h) / t = (V/t) • ρ • g • h =

                                              (950 m3/s) • (1000 kg/m3) • (9,82 N/kg) • (185 m) = 1,09·109 W = 1,73 GW


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. november 2013 af mathon

enkelt generators effekt:

         Pgenmin = (1,09 GW) • 0,90) / (22 generatorer) = 0,04456 GW = 44,56 MW/generator

         Pgenmax = (1,73 GW) • 0,90) / (22 generatorer) = 0,07077 GW = 70,77 MW/generator


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. november 2013 af mathon

den totale effektive elektriske effekt

         Ptotalfuldt udbygget = (22,5 GW) • 0,90 = 20,25 GW


Skriv et svar til: HJÆLP HURTIGT. TAK :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.