Matematik

redegøre for en aftagende funktion

09. november 2013 af Wihi (Slettet)

 En funktion f er bestemt ved f(x)=5-e^x.

a) Gør rede for at f er en aftagende funktion. 

Hvordan gør jeg dette? 

Jeg prøvede at differentere f(x)=5-e^x, og derefter sætte det lig 0, for at finde ud af hvor funktionen var maks. og minimum ...

f'(x)=e^x 

f'(x)=0

Men det giver bare 0 på min lommeregner!!

Hvad gør jeg forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af mathon

                       f '(x) = -ex      og ex > 0

hvorfor da f '(x) < 0, f(x) er monotont aftagende for alle x i Dm(f).


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2013 af peter lind

f'(x) = -ex <0 hvorfår f(x) er monoton aftagende


Svar #3
09. november 2013 af Wihi (Slettet)

Forklaring: funktionen er en aftagende funktion, fordi -e^x er mindre end 0? 

Hvad står 5 for?... Jeg går ud fra at e^x er hældningstallet. 

Skal man altid differentere funktionen? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2013 af peter lind

5 er blot et tal i funktionsudtrykket. Den forskyder grafen stykket 5 opad i forhold til hvis det ikke stod der. Hvis der er tale om monotiforhold skal man næsten altid differentiere


Svar #5
09. november 2013 af Wihi (Slettet)

Tak for hjælpen  :) 


Skriv et svar til: redegøre for en aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.