Matematik

Problem med slutresultat

13. november 2013 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle ;-)

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg har differentieret en funktion, derefter har jeg fundet f'(x) = 0. Problemet ligger i, at det resultat, som jeg ender op med hedder x = 20.@nl, hvad betyder @nl? Skal jeg se bort fra dette? Det skal lige siges, at min funktion indeholder Sin() og PI

På forhånd tak :-)))
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det ser ud til at du benytter en lommeregner. Lommeregnerens manual forklarer sikkert hvad det er.

@nl står sikkert for et arbitrært helt tal.


Svar #2
13. november 2013 af matematiklytter (Slettet)

#1
Nej, jeg benytter mig af et matematisk program til PC. Det er også @n1 i stedet for @nl. N står nok for notation.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er helt sikkert et arbitrært heltal. Man plejer at angive heltal som n, m ... (n for iNteger).


Svar #4
13. november 2013 af matematiklytter (Slettet)

Så det er præcist 20, og jeg kan så stadigvæk konkludere, at jeg er kommet frem til det resultat, som jeg skal bruge?

Altså, hvis vi forudsætter, at mine tidligere beregninger er korrekte vel og mærke ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, der står jo

x = 20·n , n ∈ Z .

Det øvrige indhold i opgaven vil så diktere, hvordan dette skal benyttes.


Svar #6
13. november 2013 af matematiklytter (Slettet)

#4

Ja, men @n1 = 1, så derfor 20.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvorfra ved du det?


Skriv et svar til: Problem med slutresultat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.