Matematik

Rumfang til funktion

16. november 2013 af Danielkresen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan opskriver man en formel for rumfanget V=V(x) som funktion af diameteren x.

Rumfanget er givet ved V=(1/4)π•(diameter)2•længde.


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. november 2013 af SuneChr

For en cylinders rumfang V gælder:

V(d)  =  π·( d/2 )2·h  =  π/4·h·d2

hvor d er diameteren i grundfladen og h er cylinderens højde.
Erstat d med x i formlen.


Skriv et svar til: Rumfang til funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.