Matematik

stykkevis sammensatte funktioner

21. november 2013 af samsamsamsam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har problemer med denne opgave. Vil I hjælpe mig med den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

g(-1) skal være det samme når man bruger udtrykket for x < -1 som når man bruger udtrykket for -1 ≤ x ≤ 2 .

Tilsvarende skal g(2) være det samme når man bruger udtrykket for -1 ≤ x ≤ 2  som når man bruger udtrykket for x > 2.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2013 af peter lind

Find g(-1) og g(2) find tilsvarende hvad de 2 andre funktioner giver i -1 og 2. De skal være det samme som g værdierne


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2013 af mortens97 (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2013 af NillerDreng (Slettet)


Svar #5
21. november 2013 af samsamsamsam (Slettet)

#1 Mange tak, vil det så sige at følgende gælder:
x < -1 = -1 ≤ x ≤ 2
V
1 ≤ x ≤ 2 = x > 2 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

g(-1) = 4 ·(-1) + 3 = -1

g(2) = 4 ·2 + 3 = 11

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#3 Jeg spurgte ikke om resultatet, men blot om der var nogle, som ville hjælpe mig. Dette er ikke snyd. 
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. november 2013 af mathon

…hvilket konkret betyder:

specifikt for x = -1
skal gælde
                                x2 + k = 4x + 3
og
specifikt for x = 2
skal gælde
                                4x + 3 = -k(x-k) + 3
 


Svar #7
21. november 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Vil det så sige:


x2 + k = 4x + 3
(-1)2 + k = 4·(-1) + 3 
<=>
1 + k = -4 +3
<=>
k = -2

 4x + 3 = -k(x-k) + 3
 4·2 + 3 = -k(2-k) + 3
8 + 3 = -2k + k2 + 3
11 = -2k + k2 + 3
0 = -2k + k2 - 8
Det bliver til en andengradsligning for k = 4 v k = -2

men skal k ikke kun have én bestemt værdi?

 
 


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. november 2013 af mathon

#6
 

…hvilket konkret betyder:

specifikt for x = -1
skal gælde
                                x2 + k = 4x + 3
                                (-1)2 + k = 4·(-1) + 3 = -1

                                k = -2
og
specifikt for x = 2
skal gælde
dvs x=2 og k=-2
efterprøves
i
                                4x + 3 = -k(x-k) + 3

                                4·2 + 3 = -(-2)(2-(-2)) + 3
                                11        =   2·4 + 3 = 11
                               
                               
                               
 


Svar #9
21. november 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Jeg tænkte på er opgaven ikke besvaret efter den første del:

x2 + k = 4x + 3
(-1)2 + k = 4·(-1) + 3 = -1

k = -2

eller er det nødvendigt med den sidste del:

4x + 3 = -k(x-k) + 3
4·2 + 3 = -(-2)(2-(-2)) + 3
11        =   2·4 + 3 = 11

                               


Brugbart svar (1)

Svar #10
21. november 2013 af mathon

det skal jo også stemme overens med

                               4x + 3 = -k(x-k) + 3

                                4·2 + 3 = -(-2)(2-(-2)) + 3
                                11        =   2·4 + 3 = 11

som hvis det ikke efterprøves og eftervises
vil være at betragte som en opgave, der kun er løst 50%.


Skriv et svar til: stykkevis sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.