Kemi

E_A ved opvarmning fra 20 til 30 grader C

24. november 2013 af Rasmuslarsenjylland (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Hvordan løses vedhæftede opgave?

Vedhæftet fil: O32.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2013 af mathon

                      ln(k2/k1) = -(Ea/R)•(T2-1 - T1-1)

                      ln(2) = -(Ea/(8,31451 J·mol-1·K-1))•(((273,15+30) K)-1 - ((273,15+20) K)-1)

                      ln(2) = Ea•(0,000113 mol·J-1)

                      Ea = ln(2)/(0,000113 mol·J-1) = 6159,89 J·mol-1 ≈  6,16 kJ/mol


Svar #2
24. november 2013 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Jf. facitlisten, så skal det give 51 KJ/mol...?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2013 af mathon

Jeg har tastefejl i #1.

Korrektion for denne
                             er

                                   ln(k2/k1) = -(Ea/R)•(T2-1 - T1-1)

                                   ln(2) = -(Ea/(8,31451 J·mol-1·K-1))•(((273,15+30) K)-1 - ((273,15+20) K)-1)

                                   ln(2) = Ea•(0,000014 mol·J-1)

                                   Ea = ln(2)/(0,000014 mol·J-1) = 51216,5 J·mol-1 ≈  51,2 kJ/mol


                              


Svar #4
24. november 2013 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Arh - mange tak :) 


Skriv et svar til: E_A ved opvarmning fra 20 til 30 grader C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.