Matematik

Differentiere sammensat funktion

03. december 2013 af Mangaschool (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der kan hjælpe mig med de to opgaver og forklare hvordan i har gjort det. det er vigtigt!!!

Vedhæftet fil: hjælp.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

når h(x)=f(g(x)) gælder at

h'(x)=f '(g(x))* g'(x)

dvs. du skal finde den indre funktion g(x) og bruge ovenstående formel.


Svar #2
03. december 2013 af Mangaschool (Slettet)

det har jeg gjort men ikke foået det rigtige resultat


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. december 2013 af mathon

c)

           f '(x) = 3 • (2 - √(x+1))2 •  (0 - (1/(2•√(x+1)))  =  -(3/2)•(2 - √(x+1))2 / √(x+1)


Svar #4
03. december 2013 af Mangaschool (Slettet)

står der skal give det her men kan ikke selv komme til svaret

Vedhæftet fil:svar.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #5
03. december 2013 af mathon

d)
                             3                                             -15(1-x2)4
       f '(x) =  ------------------ • 5•(1-x2)4 • (0-2x) = ---------------- = -15(1-x2)4-(5/2) = -15(1-x2)(3/2) =
                     2√((1-x2)5)                                       √((1-x2)5)

                                                                                                                                                                                                                                                            -15•√((1-x2)3)

                                                                                                            


Svar #6
03. december 2013 af Mangaschool (Slettet)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2013 af mathon

#3
 

c)

           f '(x) = 3 • (2 - √(x+1))2 •  (0 - (1/(2•√(x+1)))  =  -(3/2)•(2 - √(x+1))2 / √(x+1) =



                                 -3(2 - √(x+1))2     -3(((-1)(-2 + √(x+1))2)      -3(√(x+1) - 2)
                                -------------------- = ----------------------------  =  -------------------
                                      2√(x+1)                   2√(x+1)                       2√(x+1)


Skriv et svar til: Differentiere sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.