Matematik

Problem med differentiation

17. december 2013 af Pelikanfugl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal differentiere en ligning, sætte den lig med nul for at bestemme x-koordinaten til maksimum og derefter bruge, at 1/cos^2(v) = 1+tan^2(v). Jeg ved, hvad facit skal være, men kan umiddelbart ikke rigtig finde ud af, hvordan jeg kommer frem til resultatet. Jeg tænker, om jeg måske har gjort noget forkert i mine mellemregninger. Ligningerne kommer til at se uoverskuelige ud, hvis jeg skriver dem her, så har vedhæftet en fil, hvor min regnegang osv. kan ses. 

På forhånd, tak for hjælpen! 

Vedhæftet fil: Differentiation.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2013 af peter lind

Så vidt jeg kan se vil du finde for hvilken værdi af x, der er maksimum. Det kan findes meget enklere af at for en parabel y = ax2+bx+c er der maksimum eller minimum for x= -½b/a


Svar #2
17. december 2013 af Pelikanfugl (Slettet)

Jeg bliver nødt til at få resultatet til at blive til xmax*Tan(a) / 1+Tan^2(a) = x, da det skal sammenlignes med en ældre måde at beregne tilsvarende på. 


Svar #3
18. december 2013 af Pelikanfugl (Slettet)

Så jeg skal som sådan ikke komme frem til nogen værdi, skal bare finde ud af, hvordan jeg kommer frem til det sidste udtryk


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Se din nyere tråd, hvor du kører det sammen spm.


Skriv et svar til: Problem med differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.