Matematik

hvor mange år går der før beløbet kommer over 35000

09. januar 2014 af HFkursist1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Folkens.

Jeg er gået i stå i denne opgave i B'ern, har læst der er en her inde der har fået svar på netop denne opgave, men kan ikke tyde hans måde at komme frem til resultatet på. Er der nogen der kan hjælpe. :)?

En person indsætter 30.000kr på en konto med en fast årlig rente på 2,3%

a) bestem beløbet på kontoen efter 4 år.

b) Hvor mange år går der ialt før beløbet kommer over 35.000kr?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2014 af mathon


          Kn = Ko·(1+r)n


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2014 af ksdkad

       

b) 30000*1,023^(antal år, prøv dig frem)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2014 af mathon

a)
             K4 = 30.000 ·1,0234


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2014 af mathon

                 Kn = Ko·(1+r)n

                      Kn/Ko = (1+r)n

                 log(Kn/Ko) = log(1+r)·n

                 n = log(Kn/Ko) / log(1+r) = ln(Kn/Ko) / ln(1+r)

hvoraf
                 n = log(35000/30000) / log(1,023) = log(7/6) / log(1,023)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2014 af TheScientist2244 (Slettet)

Til af antal terminer *

Vedhæftet fil:stu.png

Brugbart svar (2)

Svar #6
09. januar 2014 af Amril (Slettet)

#2 

Prøv sig frem? Han skal vise, at han har styr på formlerne. Man kan ikke prøve sig frem.

I opgave B skal du bruge formlen til at finde antal terminer (altså år), hvis du har kendskab til startværdi(30.000) og den ønskede værdi (35.000). Du kan selv finde frem til formlen således:

Du kender kapitalfremskrivningsformlen (som skrevet i #3): 30.000 *1,023^n.... Det skal give 35.000, altså 30.000 *1,023^n = 35.000. Du skal isolere n (som er antallet af år/terminer), så du fjerner først 30.000 ved at dividere med 35.000. 

1,023^n = 1,16. 

Derefter skal du bruge LOG på begge sider for at isolere x (altså LOG af 1,023 og LOG af 1,16), og for yderligere at isolere x skal du dividere med LOG(1,023) med LOG(1,16), hvilket giver dig svaret. Men hvad er så formlen? Se på den sidste process: LOG(1,16) / LOG(1,023). Hvad er 1,16? Det er slutværdi / startværdi, altså 35000/30.000. Og hvad er log(1,023)? Det er 1+Rente. 

Ergo: n = LOG(K/K^0) / LOG(1+R) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Der er en stribe nyttige formler her.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: hvor mange år går der før beløbet kommer over 35000

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.