Matematik

Algebra, er det rigtigt?

13. januar 2014 af bambi112 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er de her rigtige? vil bare gerne havde det afvide før jeg går videre

14 + (5X-7)    =    14 + 5X - 7    =    7 + 5X

(19-3a) + 5a    =     19-3a + 4a       =     19 + 1a

er bare lidt i tvivl fordi synes det er ret nemt at fjerne paranteserne og så er der jo også det med minus plus:

+ og - giver minus, + og + giver + osv. Men det er kun når man ganger ind i parantesen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2014 af hesch (Slettet)

Fejl her:

(19-3a) + 5a    =     19-3a + 4a

Ad:   Men det er kun når man ganger ind i parantesen?

Også ved division:   ( 2a - 4b ) / ( -2 ) = -a + 2b      og når du hæver "minusparanteser":

- ( 2a - 3b ) = -2a + 3b


Svar #2
13. januar 2014 af bambi112 (Slettet)

Hov, det var vidst en fejl jeg kom til at skrive 4a istedet for 5a..


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2014 af hesch (Slettet)

Ja, og det giver så ikke  19 + 1a


Svar #4
13. januar 2014 af bambi112 (Slettet)

Men ellers er det rigtig :)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2014 af hesch (Slettet)

Ja, men se  #3.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2014 af hesch (Slettet)

Altså:   19-3a + 5a       =     19 + 1a     er forkert


Svar #7
13. januar 2014 af bambi112 (Slettet)

Ja det er også en fejl det giver 19-8a

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2014 af hesch (Slettet)

Ikke panikke, prøv igen:

19 - 3a +5a = ??                     ( der er ingen paranteser her )

Du kan skrive det som:

19 + 5a - 3a = ??                    ( så er det lettere at se)


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2014 af hesch (Slettet)

Du kan og skrive det:

19 + ( 5a - 3a ) = ??       ( udregn indholdet af parantesen først, og hæv så parantesen )


Skriv et svar til: Algebra, er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.