Matematik

Løsning af ligning - hjælp

16. januar 2014 af Peterlarson (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg vil gerne have løst denne ligning med mellemregninger og hvilke regler der er blevet anvendt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2014 af SuneChr

Gang, med nævneren, på begge sider og træk over på venstre side og gør højre 0.
Kvadrér parentesen og gang de to parenteser ud.
Reducér og løs som en normal 2.gr. ligning, hvori indgår M.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2014 af SuneChr

For nemheds skyld, kan man sætte

a = 0,01767·M
b = 0,006·M
c = 0,00313·M

hvorved man får:


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2014 af SuneChr

Vink:
x ≈ 10-3·M    ∨   x ≈ 10-2·M

Løs nu ligningen.


Skriv et svar til: Løsning af ligning - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.