Matematik

HURTIGT HJÆLP :(

22. januar 2014 af q1w2e312 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen..

Jeg har nogle opgaver uden hjælpemidler, som jeg er helt blank på. Kan i muligvis hjælpe mig det vil være en stor hjælp :)

Opgave 1:

Bestem tangents ligning til følgende funktion i punktet p (3,8)
f(x) = x2-x+2

Opgave 2: Grafen for funktionen f(x) = x2-3x har en tangent med hældningen 1- Bestem tangents ligning.

Opgave 3: Om en funktion der beskriver et vækst fænomen oplyses at f'(x)=-2x2+4x

a) Bestem væksthastigheden for x=3

b) For hvilke værdier af x er væksthastigheden 0?

Jeg håber virkelig i kan hjælpe jeg skal aflevere om lidt :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

tangents ligning hedder 

y-y0=f'(x_0)(x-x_0) 

brug den til at regne tangents ligning ud 

derefter har du formlen 

f(x)=ax^2+bx+c <=> f'(x)=2ax+b

der indsætter du -1 ind i stedet for f'(x) og isolere x derefter tager f(x) så punktet bliver (x,f(x)) 
derefter bruger du den samme formel som i opgave et til at finde tangentens ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

i den sidste opgave  skal du i a) finde hældningen i punktet 3, du får opgivet at f''(x)=-2x^2+4x, ergo regner du bare f'(3) ud 

for b) gælder at du kender f'(x)=0 , derfor har du -2x^2+4x=0, isoler x og du har svaret


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

god arbejdslyst, bare spørg hvis du er i tvivl :-) 


Svar #4
22. januar 2014 af q1w2e312 (Slettet)

Jeg kan mere forstå det, hvis du kan prøve og lave opgaverne. Så jeg kan se fidusen i det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

først og fremmest har du at f'(x)=2ax+b for en andengradsligning

dvs. i dit tilfælde er f'(x)=-2*3+(-1)=....?

hvis du løser det kan du indsætte den hældning i 

y-8=f'(x)*x+f'(x)*-3 <=> y=(f'(x)*x)+(f'(x)*-3)+8

derefter i opgave 2 ser vi at 

f'(x)=2ax+b (2.gradslingning) dvs. -1=-2x+(-3) <=> x=1

f(1/2)=1/2^2-3*1/2=1/4-3/2=-5/4

punktet er da (1,-5/4)

y-(-5/4)=-1(x-1) <=> y=-x-1/4

kan du følge mig? 


Svar #6
22. januar 2014 af q1w2e312 (Slettet)

Ja tusinde tak!


Skriv et svar til: HURTIGT HJÆLP :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.