Matematik

Eksponentiel udvikling

01. februar 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med vedhæftede opagve?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2014 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv et forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2014 af mathon


                     y = b • ax  =  b • (1/2)t/T1/2   =  b • ((1/2)1/T1/2)=  b • ((1/2)1/75)t  =  20 • 0,990801t


Svar #3
01. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

b værdien må da være 20 og ikke 25 vel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2014 af mathon

#3
                        Korrekt!   Er korrigeret.


Svar #5
01. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

Så er b-værdien de 25 fra udklippet eller de 20 fra grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2014 af mathon

…begge dele da der - uanset her eller der - er tale om temperaturforskellen.


Svar #7
01. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

hvilken af værdierne skal jeg bruge som b så?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. februar 2014 af mathon

                                    b = 20


Svar #9
01. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

Hvordan finder jeg så a?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. februar 2014 af mathon

#9
                     læs #2


Svar #11
01. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

Forstår bare ikke helt den måde du finder a på


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. februar 2014 af mathon

  
                                         y = b • at
som for halveringstiden
giver:
                                         (1/2)b = b • aT1/2

                                         (1/2) = aT1/2

                                         (1/2)1/T1/2 = a

                                         (1/2)1/75 = a

                                        

                                        


Svar #13
01. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

Tusind tak!


Svar #14
01. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

Kan du også hjælpe med denne opgave?

Se vedhæftede fil


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. februar 2014 af mathon


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.