Kemi

Hjælp med kemi spørgsmål - masseprocent

09. februar 2014 af HME (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der kan forklare hvordan man tager fat på denne opgave? :)

a) Et jernpræparat indeholder det aktive stof FeSO4 *7H2O 
En tablet af jernpræparatet vejer 0,200 g. Indholdet af det aktive stof skal bestemmes ved en titrering med dichromat i sur opløsning. Reaktionsskemaet er: 
6Fe2+ + CrO72- + 14H+ --> 6 Fe3+ + 2Cr3+ + 7H2O 
Ved titrering af en tablet blev der ved ækvivalenspunktet aflæst 11,51 mL 0,0100 M opløsning af dichromat. 

1. Hvor stor er jern(II)- koncentrationen i tabletten i masseprocent? 
Hvor stor en procentdel udgør FeSO4*7H2O af tabletten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2014 af mathon

     reaktionsforholdet
                                        Fe2+ : Cr2O72- = 6 : 1

           ækvivalente antal mol Fe2+
                                                         n(Fe2+) = 6 · (0,01151 L) · (0,0100 mol/L) = 0,000691 mol

                                                         m(Fe) = (0,000691 mol) · (55,847 g/mol) = 0,038568 g

                                masse%(Fe)
                                                         p = ((0,038568 g) / (0,00200 g))·1% = 19,3%


Skriv et svar til: Hjælp med kemi spørgsmål - masseprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.