Matematik

Eksponentielle funktioner - forskrift og egenskaber

09. februar 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen går gennem punkterne P(2,8) og Q(3,32)

Bestem tallene a og b

Er i tvivl om, hvilken form jeg skal bruge jer. Kan det passe, at det er y1-y2/x1-x2 for, at finde a, og f(x) = - a x, for at finde b? 


Svar #2
09. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Har skrevet en besked til dig, i din indbakke :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2014 af mathon

                        x1 = 2      y1 = 8
                        x2 = 3      y2 = 32


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2014 af mathon

                            y = b•ax

                                     y2 = b•ax2
                                     y1 = b•ax1

                                     y2/y1 = ax2-x1

                             a = (y2/y1)1/(x2-x1) = 1+r                        

                             b = y1•a-x1


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du fik jo opgaven løst i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1441105

Der er ingen grund til at starte en ny tråd med den samme opgave.


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner - forskrift og egenskaber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.