Kemi
Problemer med kemi :(
02. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
Er der nogen der vil være så venlig at hjælpe mig med følgende opgave?
I en opløsning med et rumfang på 1 L findes en blanding af methansyre, HCOOH og natriummethanoat, NaHCOO, med følgende stofmængdekoncentrationer c(HCOOH) = 0,200 M og c(NaHCOO) = 0,150 M
Hvor stort et rumfang 1,0 M NaOH skal der tilsættes til opløsningen for at pH bliver 4,0?
Er der nogen der vil være så venlig at hjælpe mig med følgende opgave?
I en opløsning med et rumfang på 1 L findes en blanding af methansyre, HCOOH og natriummethanoat, NaHCOO, med følgende stofmængdekoncentrationer c(HCOOH) = 0,200 M og c(NaHCOO) = 0,150 M
Hvor stort et rumfang 1,0 M NaOH skal der tilsættes til opløsningen for at pH bliver 4,0?
Svar #1
02. november 2003 af krelle (Slettet)
Der har du jo gang i noget med en pufferopløsning. Brug pufferligningen til at udregne forholdet mellem HCOOH og HCOO- hvis pH skal være 4.
Da du kender den maksmale stofmængde af HCOOH, nemlig 0,150+0,200=0,350 mol, kan du nu finde hvor meget HCOOH der skal omdannes til HCOO- (vha. NAOH) for at få den rette pH.
Da du kender den maksmale stofmængde af HCOOH, nemlig 0,150+0,200=0,350 mol, kan du nu finde hvor meget HCOOH der skal omdannes til HCOO- (vha. NAOH) for at få den rette pH.
Svar #2
02. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Hmmm...jeg har prøvet at løse den opgave, og jeg får resultatet til at være 0,356 L
Lyder det rimeligt?
Lyder det rimeligt?
Skriv et svar til: Problemer med kemi :(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
