Kemi

Le Chateliers princip

19. februar 2014 af bezika (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved godt at Amoniakreaktionen skal køre højt tryk da der er flere mol stoffer på reaktantsiden end produktsiden.

Men hvordan kan jeg forklare det her spørgsmål.

Anvend ligevægtsloven til at forklare, hvilken virkning ammoniak-kondenseringen har på udbyttet af ammoniak?   

Forklar ved hjælp af Le Chetaliers princip, hvorfor forholdsvis lav temperatur giver det største udbytte af ammoniak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2014 af Heptan

Hvad er det for en reaktion?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2014 af keminikere

Fjerner du NH3 efter det er kondenseret? Hvis så, er der tale om et fald i ammoniakkoncentrationen. Du skal derefter undersøge om reaktionsbrøken er større eller mindre end Kc osv

Ved du hvilken retning, der er exo-/endoterm? I argumentationen i det sidste spørgsmål skal du bruge Le Chateliers princip - Ved opvarmning forskydes ligevægten i den endoterme reaktions retning og Ved afkøling forskydes ligevægten i den exoterme reaktions retning 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2014 af Kemihjælp31 (Slettet)

Hej. Jeg er lidt i tvivl om hvad du mener med om NH3 fjernes efter det er kondenseret? og hvordan kan man vide om reaktionsbrøken er større eller mindre end Kc? skal man selv finde på tal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2014 af Heptan

Hvis NH3 fjernes (uanset om det er kondenseret eller ej), fjerner man jo noget produkt, og så siger Le Chateliers Princip at reaktionen forskydes mod højre.

Y =\frac{[produkter]}{[reaktanter]}

Ved ligevægt er Y = K

Hvis vi pludselig fjerner produkter, kan du måske se, at tælleren bliver lille, og nævneren bliver relativt større. Det vil sige at Y bliver mindre (mindre end K). Hvis det er nemmere for dig, kan du forestille dig rigtige tal. Hvis fx K = 2/2, og vi fjerner produkter, Y = 1/2, så er Y mindre end K.


Skriv et svar til: Le Chateliers princip

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.