Matematik

Hjælp til ligninger- HURTIG!

20. februar 2014 af pete9168 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælp mig med disse ligninger ?

Se bort fra at der står "se bilag 2" dette er en fejl.. Det betyder intet

Vedhæftet fil: lign.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Kvadrer begge sider i ligningen

b) Gang overkors med x og med 14, saml alle led på venstre side, faktoriser, og benyt nulreglen.

c) Faktoriser og benyt nulreglen.


Svar #2
20. februar 2014 af pete9168 (Slettet)

Hvad ikke hvad faktoriser er....


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2014 af mathon

                            \small 3^{\frac{2}{5}} * 3^{\frac{12}{20}} = 2^{-1}*x^{\frac{1}{2}}

                            \small 3^{\frac{2}{5}+\frac{3}{5}} = 2^{-1}*x^{\frac{1}{2}}

                            \small 2*3^{\frac{2}{5}+\frac{3}{5}} = x^{\frac{1}{2}}

                            \small 2*3 = x^{\frac{1}{2}}

                             \small 36 = x


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

At faktorisere noget betyder at skrive det som et produkt af faktorer.


Svar #5
20. februar 2014 af pete9168 (Slettet)

Du er nødt til at vise det.. forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2014 af mathon

#5

                   \small x^3 + 2x^2 + x = 0

                   \small x(x^2 + 2x + 1) = 0

                   \small x(x+1)^2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

c)   x3 + 2x2 + x = 0 , sæt fælles faktor x uden for parentes

    x · (x2 + 2x + 1) = 0  , benyt nu, at den ene faktor er kvadratet på en toleddet størrelse

   x · (x + 1)2 = 0 , benyt så nulreglen .


Svar #8
20. februar 2014 af pete9168 (Slettet)

Tak, kan dog stadig ikke finde ud af b'eren


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ligningen er

x/14 = 7/(2x) , gang med x og med 14 på hver side:

x2 = 7·7 = 72 , saml alle led på venstre side

x2 - 72 = 0 . Løs nu ligningen ved at faktorisere venstresiden og benyt så nulreglen.


Svar #10
20. februar 2014 af pete9168 (Slettet)

Det står jo x forskellig fra nul?


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja. Det forudsætter den oprindelige ligning. Man udelukker så 0 fra de mulige løsninger, men det er jo ikke noget problem her.


Svar #12
20. februar 2014 af pete9168 (Slettet)

hvordan faktorisere jeg så venstresiden?


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ved at benytte en kendt kvadratsætning: a2 - b2 = (a+b)(a-b) .


Svar #14
20. februar 2014 af pete9168 (Slettet)

fatter det ikke....


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Omskriv ligningens venstreside x2 - 72 ved at benytte den viste kvadratsætning i #13. Hvad fatter du ikke her?


Svar #16
20. februar 2014 af pete9168 (Slettet)

Altså jeg går i stå ved x(x-?


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Jeg kan ikke se, hvor det skulle være.

Kan du ikke se, at man kan benytte kvadratsætningen

a2 - b2 = (a+b)(a-b)

til at omskrive ligningens venstreside

x2 - 72    ?


Svar #18
20. februar 2014 af pete9168 (Slettet)

(x+7)(x-7)

men hvordan kommer du så frem til resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #19
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Man skal løse ligningen

x2 - 72 = 0 , dvs.

(x+7)(x-7) = 0 .

Da venstresiden nu er faktoriseret, kan man benytte nulreglen.


Svar #20
20. februar 2014 af pete9168 (Slettet)

så x lig med 7 eller -7


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.