Kemi

opløslighed i vand

21. februar 2014 af Flade (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

opløslighed i vand


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2014 af 012343210

øhhh ja eller nej? Burde der ikke være et spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2014 af mathon

se


Svar #3
21. februar 2014 af Flade (Slettet)

Hej jeg sidder med en række type opgaver om opløslighed.

denne her er regnet ud så man kan se fremgangs metoden, men der er noget jeg ikke forstår.. hvor kommer de 58,32 g/mol fra? Nogen der har et bud?

opløslighed i vand 25 grader

Mg(OH)2⇔Mg2+(aq)+2OH-(aq)      Ksp=1,8*10-11

....

s = [Mg(OH)2(aq)] * [OH-(aq)] = x = 1,65*10-4

s = x * M(Mg(OH)2) = (1,65*10-4M)* (58,32 g/mol) = 9,6mg/L


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2014 af 012343210

K=[OH-]^2*[Mg2+]

1,8*10^-11=x^2*x

x=(1,8*10^-11)^(1/3)

x/Mw(Mg(OH)2) = svar


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. februar 2014 af mathon

       M(Mg(OH)2) = M(MgO2H2) = sum({1,2,2}*{24.305,15.999,1.008}) = 58,319 g/mol


Svar #6
21. februar 2014 af Flade (Slettet)

Men hvad er Mw og hvor kommer de 58,32 g/ mol fra?


Svar #7
21. februar 2014 af Flade (Slettet)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2014 af mathon

   Mw = moleweight


Skriv et svar til: opløslighed i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.