Kemi

Almen Kemi beregn opløsligheden af PbSO_4

21. februar 2014 af Flade (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal have beregnet opløsligheden for PbSO4 i rent vand ved 25 grader opløsligheden for produktet er 1,3*10-8

giver det mening??

Troede lige jeg havde fundet metoden men jeg tog fejl..


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2014 af mathon

…samme metode som i https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1447198#1447209

    som du lige har "gennemregnet"  :-)

men med
M(PbSO4) = sum({1,1,4}*{207.2,32.065,15.999}) g/mol = 303,261 g/mol
 


Svar #2
21. februar 2014 af Flade (Slettet)

Ja Det var også det jeg tænkte. Men sagen er at den skal give 1,1*10-4M

og jeg får den til at give 23.14 mg/L...


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2014 af 012343210

Hvis du skal have den i molær skal du jo bare opstille ligevægten

PbSO4 -> Pb2+ + SO42-

Ligevægt;

K=[Pb2+]*[SO42-]

Eftersom der er ligemeget bly som sulfat:

K=x*x

1,3*10-8M2=x2

x=(1,3*10-8M2)½ =1,14*10-4M


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. februar 2014 af mathon

Når den molære vandopløselighed kaldes s
haves:


                                         [Pb2+] • [SO42-] = Ksp

                                            s     •     s       = Ksp

                                                    s = √(Ksp)

                                             s = √(1,3·10-8 M2)

                                             s = 1,14·10-4 M

                                             m/V = s · M

                                             m/V = (1,14·10-4 mol/L) · (303,261 g/mol) = 0,034572 g/L = 34,57 mg/L

                                            

                              


Svar #5
21. februar 2014 af Flade (Slettet)

okay det var jeg faktisk inde over men fik Pb4+ og ikke til Pb2+. det er jo i 4. hovedgruppe.. Hvordan ved du det er Pb2+ og ikke Pb4+ men ellers giver det mening


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. februar 2014 af mathon

Hvis PbSO4 er neutralt og sulfationen er
             SO42-     må blyionen være Pb2+.

             


Svar #7
21. februar 2014 af Flade (Slettet)

nå ja det kan jeg da egentligt godt se nu.. Tak for det


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2014 af mathon

               Pb [Xe] 5d10 6s2 6p2          

                 hvor kun de to 6p-elektroner er afgivet (om end 4 mulige i niveau 6).


Skriv et svar til: Almen Kemi beregn opløsligheden af PbSO_4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.