Kemi

Reaktionsskema Hjæælp søges :)

22. februar 2014 af kerk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP.

Jeg får at vide at Magnesium reagerer med siliciumdioxid under dannelse af magnesiumoxid og magnesiumsilicid, Mg2Si.

1) Så skal jeg opskrive et reaktionsskema for reaktionen?? Mangler noget hjælp her :)

2) Magnesiumsilicid kan reagere med saltsyre under dannelse af gassen silan SiH4
Opskriv et reaktionsskema for denne reaktion ?? 

3) Silan kan reagere med HCl ved en slags substitutionsreaktion under dannelse af chlorsilan og dihydrogen
Jeg skal igen opskrive et reaktionsskema ?

Mange tak for hjælpen på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2014 af khol (Slettet)

1) Mg findes i oxidationstrin +2 og Si findes i oxidationstrin +4.

Magnesiumoxid = MgO og Magnesiumsilicid = Mg2Si

2) Saltsyre = HCl og der skal fire hydrogen atomer til SiH4

3) Chlorsilan = H3SiCl

Håber det kan være en hjælp (?)


Skriv et svar til: Reaktionsskema Hjæælp søges :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.