Matematik

Eksponentiel udvikling

23. februar 2014 af Juliep12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle sammen:) 

har siddet og kæmpet med en opgave og kan simpelthen ikke finde ud af den. 

håber der er nogen herinde der vil hjælpe mig, det kunne være rigtig rart :) 

opgaven kommer her: 

Befolkningstallet i sudan er i årene 1950-2000 med god tilnærmelse 2,58% om året. I 1950 var befolkningstallet 9,2 mio. 

a) opstil en model, der beskriver udviklingen i Sudans befolknigstal i årene 1950-2000 

b) i hvilket år nåede befolkningstallet i sudan op på  24 mio? 

håber i kan hjælpe mig for er godt nok lidt lost i det!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2014 af mathon

a)

       Befolkningsmodel:
                                         f(x) = (9,2 mio)·1,0258x   når x er antal år efter 150


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2014 af mathon

b)
         løs
                     24 mio = (9,2 mio)·1,0258x


Svar #3
23. februar 2014 af Juliep12 (Slettet)

hvor får i de 1,0258 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2014 af mathon

      100% + 2,58% = 102,58% = (102,58/100) = 1,0258


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.