Matematik

Rumfang af "et tælt"

25. februar 2014 af jacquerot - Niveau: 8. klasse

hej jeg er gået i stå i en opgave hvor man skal beregne rumfanget af "et tælt".

a=4m

b=3m

h=2,5

håber der er nogle der vil hjælpe mig det haster, skal avlevere i morgen og min matematik lærer vil ikke hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af peter lind

Hvad er et tælt ?

Hvad er a, b og h for nogle størrelser ?


Svar #2
25. februar 2014 af jacquerot

Jeg ved ikke hvad det hedder det ligner et tælt
Vedhæftet fil:1393339019429.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2014 af peter lind

Det hedder et telt eller et prisme

Endefladen af teltet er en trekant, hvor du kender grundlinjen og højden. Brug at arealet af en trekant er ½*grundlinje*højde til at finde arealet af endefladen. Ganger du det med længden får du det søgte rumfang


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

På dansk kalder man det "et telt". Matematisk set er der tale om et prisme. Rumfanget er lig med grundfladens areal ganget med højden.


Svar #5
25. februar 2014 af jacquerot

Tak

Skriv et svar til: Rumfang af "et tælt"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.