Matematik

Korteste afstand mellem cirkelbue og funktion

24. november 2005 af Mikziel (Slettet)
Hej SP.

Håber at nogen kan hjælpe med følgende opgave:

Jeg har fået givet en cirkel med centrum i (0,2) og en funktion med forskriften:f(x)=ln(x-1,5). jeg skal så finde den korteste afstand mellem disse. jeg har ikke rigtigt nogle bud, ud over at det måske kunne have nogat at gøre med optimering?

\\\\Mikziel

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Kan vi få oplyst radius på cirklen?

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Mikziel, væn dig til at skrive hele opgaveteksten ordret herinde. Du glemmer undertiden flere væsentlige informationer, og responsen i de øvrige indlæg bliver derefter, når vi andre på den måde har et utilstrækkeligt vurderingsgrundlag.

Vi har _ikke_ opgaveteksten liggende foran os.

//Epsilon

Svar #3
24. november 2005 af Mikziel (Slettet)

Ja, jeg skal prøve, men som nævnt, det er en opgave hvor jeg kun har en skitse at gå efter... men cirklens radius er 2cm

Svar #4
24. november 2005 af Mikziel (Slettet)

http://kalonline.dk/matproj2_2.jpg

her ligger opgavesættet, hvis der stadig er folk oppe der kan og vil hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2005 af McMaster (Slettet)

Umiddelbart vil jeg mene, at du skal omregne funktionen til formen ax+b og derefter indsætte i formlen for afstand fra punkt til cirkel. Hvis det evt er afstanden fra cirkelbuen du skal angive, så er det jo bare at trække radiusen fra.

Det svære i opgaven er nok at omregne til ax+b

Ved nemlig ikke, om det er muligt at indsætte y=lnx-ln1,5

Mvh

Svar #6
24. november 2005 af Mikziel (Slettet)

tjaa, det er i hvertfald ikke muligt at indsætte: y=lnx-ln1,5 det giver en anden graf.

Svar #7
24. november 2005 af Mikziel (Slettet)

jeg går ud fra at man skal finde en tangent, men jeg kender jo ikke punktet hvori jeg skal finde tangenten? kan den findes vha. optimering, og hvis ja, hvordan ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2005 af 2fast4you (Slettet)

jeg har selv løst en opgave ligende, du skal omskrive den til ax+b, find afstanden fra punkt til linie og træk r fra.

Mvh kim

Skriv et svar til: Korteste afstand mellem cirkelbue og funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.