Matematik

Sum af ydre kræfter

03. marts 2014 af AlexanderBWS (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa!
Jeg står i det problem, at jeg ikke kan finde ud af en bestemt opgave jeg har fået stillet - her op til terminsprøverne.

Spørgsmålet er:

Vis at summen af de ydre kræfter på flaget er lig 0.

Vi får givet en trekant - vedhæftet.
med følgn. oplysninger:

F1 = 16,4 N
F2 = 7,8 N
F3 = 12,3 N
F4 = 15 N

Samtidig har vi vinkel V på 35 grader.
Udfra disse oplysninger, skal jeg vise at summen er lig 0

- Hvordan?

Hilsen
Alexander

Vedhæftet fil: sss.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2014 af hesch (Slettet)

Opløs F4 i en lodret og en vandret komposant.

Adder lodrette og vandrette kræfter for sig, og vis at

Σ Flodret = ∑ Fvandret = 0.


Svar #2
03. marts 2014 af AlexanderBWS (Slettet)

#1

Opløs F4 i en lodret og en vandret komposant.

Adder lodrette og vandrette kræfter for sig, og vis at

Σ Flodret = ∑ Fvandret = 0.

Er ikke helt med.
Hvordan vil du have den opløst?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2014 af hesch (Slettet)

F4 er en vektor, der danner vinklen 35º med lodret ( peger "skråt"). Man kan opløse den i to komposanter: en lodret og en vandret vektor der lagt sammen vektorielt netop giver kraften F4.

Formålet med denne opløsning er, at alle vektorer nu er vandrette eller lodrette, og derfor bekvemt kan adderes.


Skriv et svar til: Sum af ydre kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.