Fysik

radioaktivitet HASTER

08. marts 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med opgaver, der ligger herinde som billede ?

Vedhæftet fil: hjælp.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2014 af mathon

hjælp.png

.................................

a)
            \small N\left ( _{6}^{14}\textrm{C} \right ) = \left ( \frac{1\: g}{12,011\: \frac{g}{mol}} \right )\cdot \left (1,2\cdot 10^{-12} \right )\cdot \left ( 6,02214\cdot 10^{23} \:mol^{-1}\right ) =
                                                                                                           \small 6,01662\cdot 10^{10}

                             


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2014 af mathon

b)
          \small k = \frac{\ln(2)}{T_{1/2}}=\frac{\ln(2)}{5730\: \aa r}=\frac{\ln(2)}{2,09284\cdot 10^6\: \:d\o gn }= 3,312\cdot 10^{-7}\: d\o gn^{-1}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2014 af mathon

c)
         aktiviteten fra 1 g levende vævs kulstof-14:

                                                          \small A=k\cdot N = \left ( 3,312\cdot 10^{-7} \: d\o gn^{-1}\right )\cdot \left ( 6,01662\cdot 10^{10} \right ) = 19927\: d\o gn^{-1}


Svar #4
08. marts 2014 af hioghi (Slettet)

Tusind tak mathon, men har lige et spørgsmål.. Hvilken formel bruger du ved opg. a og hvor får du 12,011 g/mol fra??

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2014 af mathon

d)

                                     \small A = A_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_1/2}}

                                     \small 2^{\frac{t}{T_1/2}} = \frac{A_0}{A}

                                     \small \log(2)\cdot {\frac{t}{T_{1/2}}} = \log\left (\frac{A_0}{A} \right )

                                     \small t = \frac{T_{1/2}}{\log(2)}\cdot \log\left ( \frac{A_0}{A} \right )

                                     \small t = \left ( 19034\: \aa r \right )\cdot \log\left ( \frac{A_0}{A} \right )

 prøvens alder
                                     \small t = \left ( 19034\: \aa r \right )\cdot \log\left ( \frac{19927}{12300} \right ) = 3988\: \aa r \; \approx \; 4000\: \aa r


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2014 af mathon

#4
           Brug dit Periodiske System.


Skriv et svar til: radioaktivitet HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.