Matematik

Potensiel udvikling

12. marts 2014 af kkolding (Slettet) - Niveau: C-niveau

mangler hjælp til denne opgave: Bestem en ligning for dem potensielle udvikling, hvis graf indeholder punkterne (2,4) og (8,64) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2014 af mathon


                               y = b·xa

beregning af a:                                  
                                   y2/y1 = (x2/x1)a

                                   log(y2/y1) = log(x2/x1)·a

                                   a = log(y2/y1) / log(x2/x1)

beregning af b:
                                   b = y1·x1-a

            


Skriv et svar til: Potensiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.