Matematik
minimum
26. november 2005 af
Misser (Slettet)
Hej...
Jeg har en funktion:
f(x) = x^3 * e^x. så har jeg fundet f'(x):
F'(x) = 3x^2 * e^x.
Hvordan beregner jeg den eksakte værdi af minimum for f.
Håber der er nogle der vil hjælpe, for jeg har ingen ide om hvordan man skal gøre.
På forhånd tak
Jeg har en funktion:
f(x) = x^3 * e^x. så har jeg fundet f'(x):
F'(x) = 3x^2 * e^x.
Hvordan beregner jeg den eksakte værdi af minimum for f.
Håber der er nogle der vil hjælpe, for jeg har ingen ide om hvordan man skal gøre.
På forhånd tak
Svar #1
26. november 2005 af Madsst (Slettet)
det er ikke helt rigtigt. Husk at et produkt differentieret ser sådan ud:
(fg)'=f'g+fg', så
f'(x)=(3x^2)*(e^x)+(x^3)*(e^x)
f'(x)=0 =>(e^x)(x^2)(3+x)=0,
og da hverken exp eller x^2 kan være nul må det være 3+x=0 og dermed x=-3
(fg)'=f'g+fg', så
f'(x)=(3x^2)*(e^x)+(x^3)*(e^x)
f'(x)=0 =>(e^x)(x^2)(3+x)=0,
og da hverken exp eller x^2 kan være nul må det være 3+x=0 og dermed x=-3
Svar #2
26. november 2005 af Epsilon (Slettet)
#1:
Nej, vi har:
f'(x) = 0 <=> x = 0 v x = -3.
Nærmere inspektion af f' viser, at x = -3 må være minimumsstedet for f. Tilbage er blot at indsætte i forskriften.
//Epsilon
Nej, vi har:
f'(x) = 0 <=> x = 0 v x = -3.
Nærmere inspektion af f' viser, at x = -3 må være minimumsstedet for f. Tilbage er blot at indsætte i forskriften.
//Epsilon
Skriv et svar til: minimum
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
