Matematik

den afledede funktion - uden hjælpemidler

16. marts 2014 af mettehave95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Er der nogen der kan hælpe med den opgave der er vedhæftet? 

Jeg ved godt, at der hvor f'(x) skærer x-aksen har f(x) i disse steder ekstrema. Men ved ikke hvordan man skal begrunde om det er g eller h, for begge opfylder denne betingelse. 

Vedhæftet fil: uh.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2014 af mathon

                                 \large\ f\: '(x) = g(x)

da
             g(x) > 0, når f(x) er voksende
             g(x) < 0, når f(x) er aftagende
             g(x) = 0 hvor f(x) har kokalt ekstremum


Svar #2
16. marts 2014 af mettehave95 (Slettet)

Mange tak for dit svar :D


Svar #3
16. marts 2014 af mettehave95 (Slettet)

Men er det ik g'(x)=f(x) 

For når g'(x)>0 så er f(x) voksende osv. 


Skriv et svar til: den afledede funktion - uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.